مجله1

بهترین روش پوساندن و فرآوری کود دامی

بهترین روش پوساندن و فرآوری کود دامی

بهترین روش پوساندن و فرآوری کود دامی:

باغداران گرامی، فرایند فرآوری کود دامی را با توجه به قیمت بالای آن با دقت و به ترتیب زیر انجام دهید. تا هزینه های صرف شده اثر بخش بوده و جواب دهی خوبی داشته باشید. در این مقاله بهترین روش پوساندن و فرآوری کود دامی بطور کامل ارائه شده است.

راحت ترین نحوه فرآوری کود دامی با استفاده از مخمر است. که نیاز به30 روز زمان دارد که این بازه زمانی به 2 مرحله 15 روزه تقسیم می شود.

مرحله اول فرآوری کود دامی:

در مرحله ابتدایی  10 تن کود 1 کیلوگرم شکر و 1 کیلوگرم مایع خمیر (مخمر) را با آب ولرم ترکیب و به توده اضافه کنید.

فرمول پوساندن کود دامی

سپس توده دامی را پهن کنید به شکلی که ارتفاع توده از 1متر تجاوز نکند، چنانچه کاه و کلش جو یا گندم و برنج در دسترس است، به ازای هر 10 تن کود، یک تن هم از این ترکیب به توده اضافه گردد. توجه کنید که رطوبت توده باید در حدی باشد که نه خشک باشد و نه حالت لجن پیدا  کند. رطوبت نهایی توده باید 40 تا 50 درصد باشد، یعنی در حدی که از کود آب خارج نشود. ولی با فشردن توده در دست، بین انگشتان مقداری رطوبت جمع شود. برای این منظور می توانید در حین جا به جایی، محلولی که حاوی شکر و مخمر است را روی کود آبپاشی کنید تا علاوه بر دستیابی به رطوبت کافی، تعداد میکروارگانیسم ها را نیز افزایش دهید. بعد از این، کود را تا 15 روز به حال خود رها کنید.

نکته: در فصول سرد و یا در هنگام بارندگی بهتر است برای جلوگیری از کم شدن فعالیت میکروارگانیسم ها و تسریع در روند پوسیدگی از روکشی مانند نایلون برای پوشش کود استفاده نمایید.

بهترین روش پوساندن کود حیوانی

شکل 1: مراحل 15 روز اول پوساندن کود دامی

 

مرحله دوم فرآوری کود دامی:

پروسه فرآوری 30 روز زمان می برد که در طول این مدت هر 15 روز باید توده را مخلوط کنید. جهت تغذیه این موجودات زیستی از کود حاوی ازت استفاده کرد که برای 10 تن کود به 100 کیلوگرم کود سفید ازت (اوره) نیاز است که فقط برطرف کننده نیاز غذایی میکروارگانیسم ها است.

اما بهتر است از کودی استفاده کنید که علاوه بر ازت حاوی گوگرد است و مانع از بروز بیماری قارچی و تنظیم PH می شود، به همین دلیل می توانید از کود تیوسولفات آمونیوم به میزان40 لیتر استفاده کنید ( نقش تغذیه ای و قارچ کش دارد). برای این منظور می توان کود تیوسولفات آمونیوم را به صورت آبپاشی جهت دستیابی به رطوبت نهایی (40 تا 50 درصد) مورد استفاده قرار داد.

مراحل پوساندن کود حیوانی

 مزایای این روش به شرح زیر است:

الف) جمعیت میکروارگانیسم های مفید و تجزیه کننده در توده یکدست و همگن می شود.
ب) از آنجای که فعالیت میکروارگانیسم ها در داخل توده منجر به افزایش دما در داخل توده میشود. به علاوه اینکه برخی میکروارگانیسم های موجود در مخمر هوازی بوده و برای فعالیت نیاز به اکسیژن دارند. و با عمل مخلوط کردن،دمای توده متعادل می شود. و همچنین اکسیژن رسانی به مجموعه میکروارگانیسم های مفید صورت می گیرد.

دقت کنید در طول این پروسه مرتب دمای داخل توده را با یک دماسنج میله ای چک کنید، دمای داخل توده نباید از 65 درجه سانتیگراد تجاوز کند. (در صورت عدم دسترسی به دما سنج می توانید دست خود را تا آرنج در داخل توده قرار داده اگر میزان حرارت قابل تحمل باشد بلا مانع است.) در غیر اینصورت ممکن است ماده آلی موجود در کود به دلیل بالا بودن دما دچار سوختگی شود و ارزش غذایی خود را از دست دهد.

شکل2: مراحل 15 روز دوم پوساندن کود دامی

بعد از انجام عملیات فوق، کود را تا 15 روز دیگر در ارتفاع گفته شده (1 متر)  نگهداری کنید. در نهایت با استفاده از روش توصیه شده کود شما به خوبی پوسیده و قابل استفاده است. بهترین روش پوساندن و فرآوری کود دامی را می توان در این مقاله مطاله کرد.

ما شرکت خدمات کشاورزی و باغبانی آرکاکاران  برای بهبود باغبات و کشاورزی شما عزیزان به معرفی انواع کودهای شیمیایی و ارگانیک کشاورزی و همچنین دوره های آموزش کشاورزی و باغبانی فراهم نموده ایم. امید است که با انجام مشاوره های باغبانی مجموعه آرکاکاران بیشترین ثمره را از اراضی خود بدست آورید.

آدرس سایت: arkakaran.com

نویسنده: مهندس احمدوند

کود  ابزارآلات باغبانی     دوره های آموزشی

لینک توضیحات و خرید محصول

 

16 دیدگاه در “بهترین روش پوساندن و فرآوری کود دامی

  1. سیدابولفظل حسینی گفت:

    سلام جناب مهندس خدا قوت اگر برای فرآوری کود دامی قبلش گوگرد و اوره را بهش زده باشیم و مرطوب کرده باشیم والان دپو باشه آیا مرحله دوم را برعکس میتونیم مخمر وشکر بزنیم یا فقطمخلوط کنیم و درصد تست رطوبت و انجام بدیم و دوباره دپو کنیم ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. سیدابولفظل حسینی گفت:

      سلام اگه میشه جواب بدید فرصت کافی برای فرآوری ندارم ممنون و متشکرم حسینی

      1. admin-arkakaran گفت:

        سلام بفرمایید جناب حسینی

    2. admin-arkakaran گفت:

      سلام ممنونم مراحل از اول انجام شود کاری شما فقط باعث سوخته شدن کود شده، صرف نظر از تمام مراحل انجام داده شده باید از اول طبق دستور العمل پوسیدگی کود مجله پیش روید

  2. hasan گفت:

    سلام، منظورتان از مخمر، همان مخمر نان هست یا باکتری ای ام؟

    1. admin-arkakaran گفت:

      سلام همان مخمر نان است

  3. کریمی گفت:

    سلام‌وسپاس
    ببخشید حجم هر گالن کود تیو سولفات آمونیوم چقدره؟

    1. admin-arkakaran گفت:

      سلام هر بسته 4 لیتر است

  4. محمد رضا ابوالحسن گفت:

    سلام برای ۵۰۰ کیلو کود چقدر به کود تیو سولفات آمونیم نیاز هست

    1. admin-arkakaran گفت:

      سلام 1/5 لیتر تیوسولفات آمونیوم نیاز است

  5. محمد گفت:

    سلام با تشکر از شرکت آرکاکاران و مهندس احمدزاده عزیز

    1. admin-arkakaran گفت:

      ممنون از شما دوست عزیز مهندس احمدوند هستم

  6. حسن تخوار گفت:

    سلام و وقت بخیر
    تنها مراحل اول پوساندن کود دانی انجام شود جواب میده یا مراحل دوم هم الزامی هستش
    باتشکر 🙏

  7. محسن گفت:

    کارهای شما تلفیقی از تجربه و علم هست که خیلی خیلی ارزشمنده

    1. admin-arkakaran گفت:

      سلام خیر هر دومرحله باید انجام شود وگرنه نتیجه مطلوب را نخواهید داشت

    2. admin-arkakaran گفت:

      سپاس از شما دوست عزیز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *